Outdoor

Max media vodeća je agencija u Bosni i Hercegovini u kategoriji vanjskog oglašavanja. Naše oglasne površine nalaze se u cijeloj Bosni I Hercegovini. Ponosni smo vlasnici više od 150 atraktivnih I funkcionalnih reklamnih površina, zahvaljujući kojima na kvalitetan i efektan način željenu kampanju možemo isporučiti svim ciljnim skupinama.

Vrste outdoor oglašavanja

Zašto odabrati outdoor oglašavanje?

Rastuća urbanizacija, digitalizacija i nove tehnološke inovacije u jednom trenutku učinile su da vanjsko oglašavanje (Out of Home) izgleda kao popuno zastario način oglašavanja, međutim takav stav ubrzo je opovrgnut s bezbroj činjenica. Danas se ova vrsta medija konstatno transformiše, unapređuje te omogućava da bržu, efikasniju i fleksibilniju komunikaciju na zadovoljstvo i klijenata i potrošača. Prema zvaničnim podacima Američke agencije za outdoor oglašavanje, vanjsko oglašavanje je najveći rastući medij u sjetu odmah poslije digitalnih medija.
Novije studije o učinkovitosti vanjskog oglašavanja pokazuju da je ono potrebnije i efektnije no ikad prije: OOH (out of home) je 382% učinkovitiji od TV-a, 200% učinkovitiji od oglašavanja u printanim medjima i 63% učinkovitiji od slušanja radio stanice u toku vožnje.
Iz svega navedenog možemo zaključiti da je vanjsko oglašavanje jedini klasični medij kome razvoj novih tehnologija samo pogoduje jer otvara nove kanale komunikacije i pruža fleksibilnost.
Jednostavno, sve ostale komunikacijske kanale, bili oni klasični ili novi, moguće je ugasiti, preklopiti, unlikeovati, blokirati ili jednostavno ignorisati, dok je vanjsko oglašavanje dio životne sredine, svakodnevnog ritma, a njegovu poruku primamo gotovo nesvjesno.
Stoga OOH mediji predstavljaju čovjekovog vjernog pratioca dok obavlja svakodnevne obaveze poput odlaska na posao, školu, kupovinu itd. Ovaj medij svoju publiku nalazi kada je ona najviše zainteresirana za kupovinu tj. kada je u pokretu.

Kontaktirajte nas

Ako ste zainteresirani za jednu od gore navedenih usluga i pogodnosti koje nudimo, kontaktirajte nas danas i saznajte kako vam možemo pomoći pri osmišljavanju odgovarajućeg i najučinkovitijeg oglašavanja za vas.